Sparetips kredittkort

Kredittkort er blitt veldig populært blant oss nordmenn. Årsaken til dette, er nok alle fordelene du kan få, pluss den økonomiske tryggheten det er å ha en kredittreserve tilgjengelig til enhver tid. Men, kredittkort kan også være en byrde hvis du ikke klarer å bruke kortet på en smart måte. Det er mange måter du kan spare inn penger på ved et kredittkort, og de behøver ikke å koste deg så alt for mye å ha kredittreserven tilgjengelig heller.

Les også: Fornuftig bruk av kredittkort i ferien.

Mange kredittkort, som er i det norske markedet, er nemlig helt gebyrfrie og du kan få rentefrie perioder også. Det er gjerne mange fordeler i korthet, avhengig av hvilket kredittkort du har, og hvis du handler med eksempelvis rabattkoder i tillegg, kan du utbytte disse fordelene til det fulle.

Kredittkort fordeler

Kredittkort kan gi deg flere fordeler, men alle kort er ulike. Derfor, er det viktig du velger et kort med de fordelene som passer ditt forbruksmønster. Fordelene kan være:

  • Rabatter til shopping.
  • Rabatter til drivstoff.
  • Cash-back fordeler.
  • Bonuspoeng til flybilletter.
  • Reiseforsikring og kjøpsforsikring.

Her kan du spare penger ved å bruke kortet smart. Legger du på rabattkoder eller handler på tilbud, kan du spare inn mye penger den veien.

Rentefrie perioder

Mange kredittbanker tilbyr rentefrie perioder i kredittkortet. Den rentefrie perioden gjelder fra kjøpstidspunktet, og du vil ha typisk 45 eller 50 dager til å gjøre opp for deg. Når den rentefrie perioden løper ut, vil det løpe renter som angitt i kortavtalen. Her kan du spare mange penger ved litt planlegging og strukturert tilbakebetaling. De fleste kredittkort er gebyrfrie, noe som betyr du ikke blir ilagt transaksjonsgebyrer når du sveiper kortet i en butikk, og det vil heller ikke være årsgebyr. Da vil den eneste kostnaden med kortet være rentene. Betaler du innen den rentefrie perioden løper ut så vil lånet (som benyttet kreditt jo er) ikke koste deg noen tin, og du har spart inn penger på fordelene i kortet – smart ikke sant?

Handle med rabattkoder

Rabattkoder begynner å øke i popularitet. Trål nettet etter steder hvor du kan finne oppdaterte rabattkoder, til der du vil shoppe, og spar enda mer penger. Får du eksempelvis cash-back i tillegg, så kan redusere de faktiske kostnadene med betydelige summer, over tid.

Sammenlign kredittkort hos Finansagent.com!

Derfor bør du sammenligne flere forbrukslån

Forbrukslån

Et forbrukslån kan brukes til det meste. Uansett om du har et midlertidig behov for å få betalt en uventet regning eller du drømmer om å få pusset opp det gamle badet, så kan forbrukslånet hjelpe deg med finansieringen (du kan også låne til bil, låne til båt eller lignende for pengene). Fordelen er at du kan bruke pengene til det du måtte ønske og så trenger du ikke å stille sikkerhet for lånet heller. Men når det er sagt, så er det viktig å være klar over at lån koster penger og derfor så bør du tenke deg om før du signerer på lånedokumentene.

Hver dag ser vi tilbud om forbrukslån rundt omkring. Dette gjelder uansett om vi er på nettet, ser i en avis, på TV eller noe annet. Men, det er alltid et men ved slike tilbud. Og i dette tilfelle er det nødvendig å tenke på om lånet faktisk er nødvendig og om du har økonomi til å betale lånet tilbake med renter. Kan du svare ja til dette, så finnes det mange aktører på markedet og de fleste tilbyr lån fra kr. 10 000 og oppover. De største lånene er på kr. 500 000 og mange banker vil kreve at dere er to som søker sammen om dere skal låne mer enn kr. 250 000.

Rente på forbrukslån

Denne delen er det kjedeligste med et lån. Men det er nå engang slik at lån, uansett type, koster penger og det er i form av noen gebyrer og renter. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og derfor er renten høyere enn på andre lån. Slike lån er en risiko for banken og det tar de seg betalt for gjennom en høyere rente. Hvor mye du må betale i rente er vanskelig å si på forhånd. Renten fastsettes individuelt ut fra en kredittvurdering, hvor banken vil se på inntekten din, evt. gjeld du måtte ha, din betalingshistorikk og alder. Banken gjør da en vurdering og ut fra denne vil de bestemme hvilken rentesats de kan tilby deg. Men selv om mange banker reklamerer kun 9 % i effektiv rente, så bør du være forberedt på å betale minst 14 % og kanskje mer. Den laveste renten gis til de søkere som har en veldig stabil økonomi, høy inntekt og ingen gjeld.

Sammenligning av tilbud

Når du søker om et forbrukslån så er det mange banker og finansieringsselskaper å velge i blant. Det er derfor lurt å søke hos flere banker på samme tid, slik at du kan sammenligne de ulike tilbudene. Du kan enten sende søknader til flere ulike banker eller du kan velge å bruke en låneformidler. Hos sistnevnte vil de sende ut søknaden din til flere banker og be om tilbud på lån. Så snart disse kommer inn, vil de bli videresendt til deg og du kan så se på vilkårene og finne frem til det beste lånet. Det kan være stor forskjell på de tilbud du vil motta og derfor lønner det seg å søke hos flere forskjellige banker. Det kan være en del penger å spare om du kan få en rente som er 2-3 % lavere hos den ene banken.

Fornuftig bruk av kredittkort i ferien

Kredittkort

Du har kanskje tenkt tanken før, at neste gang du skal på ferie så bør du ha med et kredittkort. Og fordelene med et kredittkort på ferien og i andre tilfeller er også innlysende. Når du skal arrangere ferien så kommet fordelen med et kredittkort frem for første gang. Når du skal booke hotellrom eller bestille leiebil så må du som oftest betale et depositum og betaler du med ditt vanlige bankkort så blir pengene trukket rett fra kontoen din. Bestiller du mange måneder i forveien så må du legge ut kanskje større summer lang tid før dere skal reise. Med et kredittkort vil beløpet bli reservert på kortet, men det har ingenting å si for din kredittramme på kortet. Du kan derfor fortsatt bruke de penger du har på kredittkortet tross denne reservasjonen.

Betaling av det du bruker på kortet

Når du bruker kortet på ferien så er det banken som legger ut for deg innenfor den kredittramme du har fått tildelt. Det gjelder uansett om du er på ferie, på restaurant hjemme, shopper på nettet eller i en vanlig butikk. Så lenge du ikke overskrider kredittgrensen, så kan du bruke kortet så ofte du vil. Men, det er viktig å huske på at det du bruker på kortet også skal betales tilbake. Du vil derfor motta en faktura hver måned med en oversikt over hva du har brukt på kortet og med et minstebeløp som du må betale. De fleste kortselskaper og banker tilbyr 45-50 dagers rentefri kreditt og det vil si at betaler du hele fakturaen til forfall, så har det ikke kostet deg noe å låne pengene av banken. Betaler du derimot kun minstebeløpet eller halvparten av fakturaen, så blir det lagt til renter og det er her det er viktig å tenke seg om. Renten på et kredittkort er ofte høy og en rente på mellom 20-30 % er ikke uvanlig. Det er derfor en god idé å legge penger til side når du har vært på shopping, slik at mest mulig av regningen blir betalt til tiden.

Hvordan søker jeg om et kort?

Det er mange ulike kredittkort å velge blant. Felles for de fleste er den rentefrie betalingsperioden og at du kan få en kredittramme på mellom kr. 10 000 og opp til kr. 100 000. Den største forskjellen ligger på de rabatter du kan oppnå med kortet. Du bør derfor tenke på hva du skal bruke kortet til. Er shopping det viktigste, så er et kort med mange rabatter på nettbutikker og vanlige butikker det beste kortet. Reiser du mye så er reiseforsikring det viktigste og kanskje bonuspoeng til et av flyselskapene. Kjører du mye i bil, så kan det være en del penger å spare med en god rabatt på drivstoff. Så snart du har funnet det kortet du mener er det beste for deg, så kan du søke på nettsiden til kortselskapet. Etter en kredittvurdering vil du få beskjed om din søknad blir godkjent eller ikke, og blir den innvilget vil du få tilsendt et tilbud om et kort og med en kredittramme som banken mener du kan betjene.