Derfor bør du sammenligne flere forbrukslån

Et forbrukslån kan brukes til det meste. Uansett om du har et midlertidig behov for å få betalt en uventet regning eller du drømmer om å få pusset opp det gamle badet, så kan forbrukslånet hjelpe deg med finansieringen (du kan også låne til bil, låne til båt eller lignende for pengene). Fordelen er at du kan bruke pengene til det du måtte ønske og så trenger du ikke å stille sikkerhet for lånet heller. Men når det er sagt, så er det viktig å være klar over at lån koster penger og derfor så bør du tenke deg om før du signerer på lånedokumentene.

Hver dag ser vi tilbud om forbrukslån rundt omkring. Dette gjelder uansett om vi er på nettet, ser i en avis, på TV eller noe annet. Men, det er alltid et men ved slike tilbud. Og i dette tilfelle er det nødvendig å tenke på om lånet faktisk er nødvendig og om du har økonomi til å betale lånet tilbake med renter. Kan du svare ja til dette, så finnes det mange aktører på markedet og de fleste tilbyr lån fra kr. 10 000 og oppover. De største lånene er på kr. 500 000 og mange banker vil kreve at dere er to som søker sammen om dere skal låne mer enn kr. 250 000.

Rente på forbrukslån

Denne delen er det kjedeligste med et lån. Men det er nå engang slik at lån, uansett type, koster penger og det er i form av noen gebyrer og renter. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og derfor er renten høyere enn på andre lån. Slike lån er en risiko for banken og det tar de seg betalt for gjennom en høyere rente. Hvor mye du må betale i rente er vanskelig å si på forhånd. Renten fastsettes individuelt ut fra en kredittvurdering, hvor banken vil se på inntekten din, evt. gjeld du måtte ha, din betalingshistorikk og alder. Banken gjør da en vurdering og ut fra denne vil de bestemme hvilken rentesats de kan tilby deg. Men selv om mange banker reklamerer kun 9 % i effektiv rente, så bør du være forberedt på å betale minst 14 % og kanskje mer. Den laveste renten gis til de søkere som har en veldig stabil økonomi, høy inntekt og ingen gjeld.

Sammenligning av tilbud

Når du søker om et forbrukslån så er det mange banker og finansieringsselskaper å velge i blant. Det er derfor lurt å søke hos flere banker på samme tid, slik at du kan sammenligne de ulike tilbudene. Du kan enten sende søknader til flere ulike banker eller du kan velge å bruke en låneformidler. Hos sistnevnte vil de sende ut søknaden din til flere banker og be om tilbud på lån. Så snart disse kommer inn, vil de bli videresendt til deg og du kan så se på vilkårene og finne frem til det beste lånet. Det kan være stor forskjell på de tilbud du vil motta og derfor lønner det seg å søke hos flere forskjellige banker. Det kan være en del penger å spare om du kan få en rente som er 2-3 % lavere hos den ene banken.