Sparetips kredittkort

Kredittkort er blitt veldig populært blant oss nordmenn. Årsaken til dette, er nok alle fordelene du kan få, pluss den økonomiske tryggheten det er å ha en kredittreserve tilgjengelig til enhver tid. Men, kredittkort kan også være en byrde hvis du ikke klarer å bruke kortet på en smart måte. Det er mange måter du kan spare inn penger på ved et kredittkort, og de behøver ikke å koste deg så alt for mye å ha kredittreserven tilgjengelig heller.

Les også: Fornuftig bruk av kredittkort i ferien.

Mange kredittkort, som er i det norske markedet, er nemlig helt gebyrfrie og du kan få rentefrie perioder også. Det er gjerne mange fordeler i korthet, avhengig av hvilket kredittkort du har, og hvis du handler med eksempelvis rabattkoder i tillegg, kan du utbytte disse fordelene til det fulle.

Kredittkort fordeler

Kredittkort kan gi deg flere fordeler, men alle kort er ulike. Derfor, er det viktig du velger et kort med de fordelene som passer ditt forbruksmønster. Fordelene kan være:

  • Rabatter til shopping.
  • Rabatter til drivstoff.
  • Cash-back fordeler.
  • Bonuspoeng til flybilletter.
  • Reiseforsikring og kjøpsforsikring.

Her kan du spare penger ved å bruke kortet smart. Legger du på rabattkoder eller handler på tilbud, kan du spare inn mye penger den veien.

Rentefrie perioder

Mange kredittbanker tilbyr rentefrie perioder i kredittkortet. Den rentefrie perioden gjelder fra kjøpstidspunktet, og du vil ha typisk 45 eller 50 dager til å gjøre opp for deg. Når den rentefrie perioden løper ut, vil det løpe renter som angitt i kortavtalen. Her kan du spare mange penger ved litt planlegging og strukturert tilbakebetaling. De fleste kredittkort er gebyrfrie, noe som betyr du ikke blir ilagt transaksjonsgebyrer når du sveiper kortet i en butikk, og det vil heller ikke være årsgebyr. Da vil den eneste kostnaden med kortet være rentene. Betaler du innen den rentefrie perioden løper ut så vil lånet (som benyttet kreditt jo er) ikke koste deg noen tin, og du har spart inn penger på fordelene i kortet – smart ikke sant?

Handle med rabattkoder

Rabattkoder begynner å øke i popularitet. Trål nettet etter steder hvor du kan finne oppdaterte rabattkoder, til der du vil shoppe, og spar enda mer penger. Får du eksempelvis cash-back i tillegg, så kan redusere de faktiske kostnadene med betydelige summer, over tid.

Sammenlign kredittkort hos Finansagent.com!